Az egyik király...

2009.03.12. 19:29

Ha már AC/DC-re nem fogok tudni kijutni, szerencsére kárpótlásként megtudtam, hogy a blues egyik 'királya' is ellátogat hazánkba: B.B. King (rajta kívül: Albert King, Freddie King). A koncert természetesen az arénában lesz (2009.07.16). Érdekes lenne egy többszörös Grammy-díjas előadót a PECSÁ-ba tenni (pedig nagy neveket oda leszervezni itthon szokás).

Szerencsére vannak egész elérhető áron is jegyek, már csak abban kell reménykedni, hogy a zene is jó lesz. B.B. King azért B.B. King természetesen, de valamiért az Államokban elég kommersznek tartják. A pályája alatt nagyon sok zenésszel összeállt, és ezt az 'igazi' blues rajongók homlokráncolással fogadták. Minden zenésznek meg kell élnie valamiből szerintem... Kicsit erről Santana jut eszembe. Ő tényleg mindenkivel, aki éppen populáris összeállt.

Mr. King mesélte az egyik interjújában (Crossroads DVD), hogy amikor ő gyerek volt, olyan faluból jött ahol még áram sem volt. Biztos nem volt egyszerű ideáig eljutni... Én azért mélyen fejet hajtok előtte és a zenéje előtt. Ez az úriember bizony túl van már nyolcvan kemény éven, és még mindig járja a világot. Nem semmi.

Tőle igazándiból nem sok lemezt ismerek, de egy az állandó kedvenceim között van még mindig. Ez a közös albuma Eric Claptonnal: a Riding with the king. Nagyon kellemes, autentikus dalok, igazi blues hangzás, szivarfüst, soroljam még?

A bejegyzés trackback címe:

https://bluestrain.blog.hu/api/trackback/id/tr76998632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása